top of page
C+L logo 72ppi.png

Hoe je uitgebrand raakt

Als iemand je iets vraagt om te doen, denk niet na, accepteer en organiseer onmiddellijk in je hoofd hoe alles gaat verschuiven en veranderen om de taak uit te voeren. Denk of je de taak praktisch kan afhandelen, denk nooit na of je wel zin hebt om de taak uit te voeren. Behaag, luister en los op.


Iedereen moet je graag zien.


Besef dat als je “nee” zegt je iemand teleurstelt of boos maakt. Voel je schuldig als je geen oplossing kan aanbieden


Zorg eerst voor de medemens. Los problemen van een ander onmiddellijk op en denk er na het gesprek nog lang over na. Bel de persoon in kwestie terug op en kronkel je tot je zelf een oplossing kan aanbieden. Het is altijd jouw probleem.


Aanvaard geen complimenten en geniet niet van je succes, denk onmiddellijk aan je volgende taak die je moet uitvoeren. Berisp jezelf en denk lang en diep na over de fouten die je gemaakt hebt. Pieker bij voorkeur ‘s nachts.


Doe onmiddellijk de dingen waar je aan denkt, onderbreek waar je mee bezig bent. Berisp jezelf als je onafgewerkte taak terug tegenkomt en vat ze onmiddellijk weer aan.


Focus op je computer, hij is je beste vriend, ook al ben je in gesprek met iemand aan de telefoon. Blijf doorwerken tijdens je lunchpauze, besef niet dat je eet. Liefst van al zet je je computer naast je bord. Beantwoord onmiddellijk e-mails en neem ook te allen tijde je gsm mee en neem altijd op als hij belt. Neem altijd je pc mee naar huis en log in op de server van je werk. Aanvaard meetings na 17u ’s avonds.


Committeer jezelf zowel privé als op het werk op verschillende nevenactiviteiten.


Kijk alle avonden tv, ook als je ogen dicht vallen, focus op het programma en kijk het uit. Geef niet toe aan vermoeidheid.

0 opmerkingen

Comentarii


bottom of page